close-btn

В “Дії” стануть доступні три нові соціальні послуги: міністр Федоров назвав терміни

В оновленій версії сервісу з’являться функції отримання субсидій, призначення пенсій та перелік послуг для внутрішньо переміщених осіб

Фото: thepage.ua

Про це в понеділок повідомив Михайло Федоров в ході спільного брифінгу Мінцифри і Міністерства соціальної політики. Отримання субсидій в Україні тепер буде максимально автоматизованим, зазначив міністр цифрової трансформації. Розробники вже приступили до заключних приготувань і нову версію сервісу користувачі зможуть завантажити в кінці листопада.

“У додатку можна буде отримувати пенсії, тобто зареєструватися для того, щоб оформити пенсійну виплату … Також ми запускаємо послугу, пов’язану з отриманням субсидій – у нас в минулому році більше п’яти мільйонів осіб отримували цю послугу, і для цього треба було ходити в ЦНАП, черги, доводити, що ви маєте право на субсидію, – тепер це буде максимально автоматизовано”, – заявив глава Мінцифри.

Крім цього в сервіс буде додана функція моніторингу знаходження переміщених осіб. Зараз громадянам, які залишили тимчасово окуповані території, необхідно періодично приходити до органів держадміністрації, щоб підтверджувати право на отримання таких виплат.

За словами міністра, новий функціонал в Дії дозволить робити це онлайн всього в кілька кліків. Раніше стало відомо, що Мінсоцполітики спільно з Мінцифрою розширюють пілотний проєкт із впровадження єдиної інформаційної системи соціальної сфери в окремих областях.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

В електронному кабінеті водія і на порталі “Дія” водії найближчим часом зможуть оформити договір купівлі-продажу автомобіля онлайн. Дане нововведення передбачено постановою Кабміну від 22 вересня № 1007 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли Мінцифри почне виплачувати зарплатню співробітникам в електронній гривні

За матеріалами сайту unian.net

google news