close-btn

Акції Robinhood впали нижче за ціну IPO після виходу звітності

У компанії повідомили, що в третьому кварталі прибуток від операцій клієнтів із криптовалютою суттєво знизився.

Robinhood

Robinhood. Фото: tomsguide.com

Вартість цінних паперів брокерської онлайн-платформи Robinhood Markets цього тижня впала на 9% до $36,22 за акцію. При цьому котирування компанії під час первинного публічного розміщення досягали позначки $38 за папір. Причиною обвалу експерти називають публікацію фінансової звітності компанії за третій квартал 2021 року.

У тексті говориться, що сумарний прибуток за цей період знизився на 40,8%, до $267 млн ​​— головним чином за рахунок скорочення обсягів торгівлі цифровими активами. Якщо у другому кварталі прибуток від операцій з криптовалютами сягав $233 млн, то в третьому — лише $51 млн. Проте аналітики звертають увагу на той факт, що дохід за цією статтею за аналогічний період 2020 року був майже в дев’ять разів меншим.

Сукупна виручка за підсумками минулих трьох місяців склала $365 млн, що на 35,4% менше, ніж у другому кварталі ($565 млн). Robinhood подав документи про IPO до SEC у березні цього року. Спочатку онлайн-брокер планував вийти на біржу в червні, але потім переніс термін розміщення через розбіжності з регулюючими органами з приводу проспекту до IPO.

Раніше ми повідомляли, що американський стартап обіцяє криптовалюту за скан сітківки ока. Керівник Worldcoin Сем Альтман заявив, що такий підхід дозволить зробити криптовалюту більш поширеною та доступною.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

У додатку для роздрібної торгівлі акціями Robinhood буде запущена тестова версія гаманця для роботи з криптовалютами. Інструмент дозволить користувачам відправляти та отримувати цифрові активи, а також торгувати ними і переводити їх з додатка на сторонні майданчики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінтех-гіганти Stripe та Klarna об’єднуються: які переваги отримає бізнес?

За матеріалами сайту rbc.ru

google news