close-btn

Американський стартап обіцяє криптовалюту за скан сітківки ока

Мета – популяризація цифрових активів серед широких верств населення. Послугою скористалися вже 100 тис людей по всьому світу

Інвестор Сем Альтман 21 жовтня представив стартап Worldcoin, який обіцяє користувачам безкоштовну криптовалюту ефіріум в обмін на дозвіл просканувати око. За його словами, такий підхід дозволить зробити криптовалюту більш поширеною та доступною.

Вся процедура виглядає наступним чином. Користувачеві видають спеціальний прилад, який знімає відбиток сітківки його ока і кодує отриману інформацію в цифровий вигляд. Цей файл завантажується в спеціальну блокчейн-систему, де після відповідної обробки відбувається створення криптоактива і його нарахування на електронний гаманець.

При цьому біометрична ідентифікація допомагає уникнути повторної виплати криптовалюти одній і тій же особі. Глава Worldcoin Алекс Блан говорить, що відбиток сітківки насправді ніде не зберігається і відразу після нарахування ефіріума видаляється з бази даних.

Протягом періоду тестування стартап залучив вже 100 тис осіб в 12 країнах. Щотижня до нього приєднуються ще 700 осіб, кажуть в компанії. Worldcoin планує досягти мільярда власників криптовалюти до 2023 року.

Нагадаємо, 22 жовтня з’явилася інформація про те, що найбільша у світі мережа кінотеатрів АМС створить власну криптовалюту. На сьогоднішній день компанія вже впроваджує систему для прийому біткоін- та ефіріум-платежів.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Кількість користувачів, що володіють не менш 1 ETH в блокчейн мережі Ethereum, на цьому тижні досягла 1,34 млн. Це історичний максимум, і він також супроводжувався зростанням показника унікальних адрес і курсу криптовалюти. Слід зазначити, що у 2021 році ефіріум продемонстрував високі результати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Fintech Panel прогнозує максимальну ціну BTC в $ 80 тис. в цьому році

За матеріалами сайту cnbc.com

google news