close-btn

Apple ввезла в Україну першу партію своєї продукції

Це ознаменувало офіційний початок роботи представництва компанії в Києві

Перша офіційна поставка продукції американського бренду в Україну відбулася в кінці минулого тижня. За інформацією нішевого порталу itsider, імпорт включав 8 тис флагманських смартфонів iPhone 13-ї серії. У Державній митній службі повідомили, що загальна вартість завезеної в Україну партії девайсів оцінена майже в $7,5 млн.

Слід зазначити, що раніше імпортом продукції Apple займалися різні приватні компанії, які подекуди здійснювали ввезення товарів за “сірими” схемами з порушенням митного законодавства. Однак з цього року техногігант починає офіційно ввозити в нашу країну свою продукцію. Це означає, що надалі смартфони, айпади та смарт-годинники Apple, куплені у дилера, матимуть офіційну гарантію, завірення оригінальності продукту і всі можливості з обслуговування, які Apple надає і в інших країнах.

Крім цього, скоротиться час появи новинок компанії на українському ринку. Це повинно зменшити частку контрабанди. Адже раніше перші девайси нового модельного ряду, що з’являлися в вітчизняних магазинах, як правило, були ввезені контрабандним шляхом, що позбавляло покупців можливості в разі потреби отримати гарантійне обслуговування. З ввезенням на днях першої партії iPhone в Україну ці та інші маркетингові казуси назавжди відходять у минуле.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

У Купертіно анонсували роботи зі створення мобільного інтерфейсу для управління вузлами і системами автомобіля за допомогою смартфона. Власники iPhone зможуть в віддаленому режимі отримувати показання основних датчиків свого авто, а при необхідності зможуть відрегулювати будь-який з доступних параметрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про що промовчала Apple на презентації iPhone 13?

За матеріалами сайту itsider.com.ua

google news