close-btn

Автоконцерн BMW залучає дослідників квантових технологій

Передова область теоретичної фізики допоможе автовиробникові вивести процес створення автомобілів на новий рівень

Фото: motor1.com

BMW Group спільно з Amazon Web Services запустила конкурс для стартапів, які займаються дослідженням квантових технологій, спонукаючи розробників застосовувати свої наукові відкриття при вирішенні конкретних виробничих завдань. В першу чергу за рахунок квантових технологій планується оптимізувати як сам виробничий процес, так і внутрішні агрегати майбутнього автомобіля, такі як бортовий комп’ютер, автопілот, навігатор та ін.

Крім цього, особливу увагу буде приділено створенню системи автономного водіння. У компанії BMW відзначили, що впровадження інженерних напрацювань у сфері квантових технологій здатне вивести на новий рівень як мінімум 50 етапів автовиробництва. Проте розробники баварського концерну вирішили зосередитися лише на чотирьох з них:

  • оптимізації датчиків, необхідних для автономного водіння;
  • моделюванні деформації матеріалів в процесі виробництва;
  • оптимізації передвиробничих конфігурацій;
  • машинному навчанні для автоматизованої системи оцінки якості.

У свою чергу, партнер програми – Amazon Web Services (AWS) – надаватиме “квантовим” стартапам всебічну підтримку, в тому числі й фінансову.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Кібербезпека та квантові технології широко обговорювалися на минулій в червні зустрічі лідерів країн “Великої сімки”. Представники найбільш розвинених держав схвалили план зі створення т.зв. Федеральної квантової системи (FQS). Йдеться про єдину мережі суперкомп’ютерів, деякі з яких функціонують на основі квантової технології.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: IBM довела перевагу квантових комп’ютерів над традиційними

За матеріалами сайту computerweekly.com

google news