close-btn

Банк Франції протестував CBDC в угодах з держоблігаціями

Результати експериментів дають підставу вважати, що в найближчому майбутньому фінрегулятор країни, швидше за все, почне використовувати блокчейн-токени у своїй операційній діяльності

У мережі з’явилися деякі подробиці щодо розробок центробанком Франції своєї цифрової валюти. Повідомляється, що група інженерів банку спільно з декількома приватними компаніями протягом десяти місяців тестували аналог CBDC для операцій з держоблігаціями.

Протягом зазначеного періоду на первинному і вторинному ринках було здійснено більше 500 угод з цінними паперами. В рамках експерименту використовувався приватний блокчейн Hyperledger Fabric. Серед учасників проєкту були BNP Paribas, Credit Agricole CIB, HSBC, Societe Generale і Міністерство економіки та фінансів Франції.

«Експеримент підтвердив, що блокчейн-технологія підходить для обліку торгових операцій із застосуванням CBDC. Протестована операційна модель підтвердила необхідний для розрахунків рівень безпеки. Крім того, тепер ми переконалися, що блокчейн-платформи здатні взаємодіяти з поточними рішеннями», – йдеться в опублікованому документі фінрегулятора.

Представники компаній-учасниць заявляють, що експеримент довів можливість повноцінного використання CBDC при великих фінансових операціях без зайвого узгодження рахунків юридичних осіб. Нагадаємо, в березні 2020 року Банк Франції оголосив про початок досліджень використання CBDC при міжбанківських операціях.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Аналітики McKinsey вважають, що після коронакризи світ повернеться до стійкого зростання і розвитку. Однак фінансовий ландшафт вже ніколи не буде колишнім. Зокрема, держави неминуче почнуть впроваджувати в економіку свої цифрові валюти (CBDC) і бізнесу потрібно буде в найкоротші терміни пристосуватися до цього нового платіжного інструменту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Гонконгу почала розробку власної CBDC

За матеріалами сайту euroclear.com

google news