close-btn

Банк міжнародних розрахунків вивчить специфіку використання CBDC при міжнародних переказах

Планується створити такий протокол співпраці, при якому центробанки зможуть безперешкодно обмінюватися між собою цифровими валютами інших країн

Банк міжнародних розрахунків (BIS) доручив центральним банкам Малайзії, Сінгапуру, Південної Африки та Австралії протестувати зручність використання CBDC при транскордонних розрахунках. В рамках даної ініціативи, що отримала назву Project Dunbar, будуть розроблені кілька прототипів уніфікованих протоколів для міжнародних грошових переказів з використанням різних CBDC, що має усунути необхідність залучення до процесу посередників, а також скоротити час і операційну вартість таких транзакцій.

Група розробників із вищевказаних держав приверне кілька сторонніх постачальників фінтех послуг з метою створення технічних прототипів для платформ розподіленого реєстру. Також будуть вивчені різні моделі управління, які в майбутньому могли б дозволити центральним банкам певною мірою об’єднати інфраструктури своїх цифрових валют.

Перші результати спільної роботи наукової групи планується представити в ході Сінгапурського фестивалю FinTech в листопаді поточного року. Нагадаємо, раніше в цьому році BIS вже ініціювала подібні роботи в рамках проєкту вивчення специфіки використання CBDC при транскордонних платежах. Тоді до участі були залучені представники центробанків Китаю, Гонконгу, Таїланду та ОАЕ.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Державні банки КНР Bank of Communications і China Construction Bank уклали спільну партнерську угоду з декількома компаніями з управління активами та страховиками з метою проведення тестування цифрового юаня при операціях з різними фінансовими послугами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банки можуть втратити 20-30% фінансування через CBDC – JPMorgan

За матеріалами сайту finextra.com

google news