close-btn

Банки здійснюватимуть нагляд за рахунками нерезидентів: прийнято відповідний закон

Законодавча норма спрямована на встановлення контролю за рухом валютних коштів на рахунках іноземців

За украинские банки взялась прокуратура Австрии - Экономика

Парламент схвалив закон, який зобов’яже українські банки проводити регулярний валютний нагляд за рахунками нерезидентів, зокрема обмінюватися інформацією про приналежність рахунків їхніх клієнтів до банківських рахунків, відкритих нерезидентами.

У пояснювальній записці до законопроєкту “Про внесення зміни до статті 11 Закону України” Про валюти і валютні операції” щодо виконання банками функцій агентів валютного нагляду” (№5851) говориться, що банківським організаціям надалі буде необхідно обмінюватися між собою різними даними про клієнтів нерезидентів та про відкриті ними рахунки з метою всебічного контролю за здійснюваними валютними операціями.

Також прийнята законодавча норма передбачає передачу Нацбанку повноважень з регулювання доступу банківських компаній до реєстру записів про стан рахунків нерезидентів.

Нагадаємо, в червні Верховна Рада України прийняла закон про платіжні послуги, який покликаний закласти основу для функціонування більш сучасних і ефективних механізмів роботи платіжного ринку в Україні.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

НБУ представив проєкт, в якому викладені принципи грошово-кредитної політики регулятора на 2022 рік. Окрему увагу в тексті документа приділено криптовалютам. На думку експертів Нацбанку, цифрові активи в майбутньому можуть повністю витіснити національну валюту з обігу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держстаті розповіли про поточний стан економіки: які галузі в лідерах

За матеріалами сайту unian.net

google news