close-btn

Безсмертні СЕО: новий експеримент зі штучним інтелектом

Новий проєкт дозволить найуспішнішим керівникам очолювати компанії навіть після їх смерті

Искусственный интеллект

Искусственный интеллект Фото: coe.int

Массачусетський технологічний інститут вже почав тестувати нову технологію на 25 людях. Для того, щоб забезпечити цифрове “безсмертя” використовуються цифрові відбитки, щоб можна було створити версію людини після її смерті.

Спочатку були розроблені цифрові версії родичів співробітників, які в теорії зможуть віртуально жити після фізичної смерті. Але наразі технарі вивчають, чи можуть такі відомі керівники, як Ілон Маск або Стів Джобс, продовжувати керувати компаніями, задаючи вектор розвитку й розраховуючи ризики навіть після смерті.

Хоссейн Рахнама з Массачусетського технологічного інституту розпочав проєкт Augmented Eternity, основуючись на величезній кількості даних, які залишають користувачі в соціальних мережах. Ця інформація, по його задумці, зможе допомогти штучному інтелекту перейняти особистість конкретної людини. 

«Наприклад, чи можливо буде відтворити знання успішних керівників? Чи можна отримати юридичні висновки, основуючись на контенті із соціальних мереж, який залишив досвідчений юрист? Було відносно легко скласти карту цих баз знань. Я працював з дуже відомим генеральним директором компанії зі списку Fortune 500, який заснував компанію. Йому вже за вісімдесят, і він дуже хотів залишити спадщину для своєї групи щодо своєї виконавчої команди та цього проєкту. Аватар генерального директора насправді не вказував людям, що робити, але міг поділитися думкою про те, що подобається чи не подобається, або певну точку зору», – вважає Хоссейн Рахнама

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ:

Співзасновник BitMEX: «Якщо Genesis збанкрутує, Біткоїн повернеться до $10 000»

Київстар вимушено підвищить вартість послуг

Позики під час війни: Українці оформили втричі більше мікрокредитів, ніж на початку року

google news