close-btn

Власник колишнього Альфа-банку виходить з російських активів: подробиці

Ендрю Бакстер, член ради директорів AVN Holdings, підтвердив, що компанія виходить із банківського та страхового бізнесу в рф

Сенс-банк

Зараз компанія узгоджує з європейськими регулюючими органами питання про продаж свого російського банку та вивчення інших варіантів, таких як переїзд компанії з однієї юрисдикції до іншої або поділ бізнесу.

Згідно з європейським законодавством, акціонери, які перебувають під санкціями ЄС, не можуть брати участь у роботі холдингу або якимось чином розпоряджатися своїми акціями, оскільки їх акції заморожені.

Бакстер вважає, що вести бізнес одночасно і в Росії, і на Заході, включаючи Україну, неможливо через нинішній політичний клімат. На його думку, світовий бізнес став заручником політичних рішень, виріс новий «Берлінська стіна». Зрештою: для європейської компанії AVN Holdings вибір очевидний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ повторно оштрафував колишній Альфа-банк: подробиці

Щодо нещодавніх повідомлень ЗМІ. Бакстер заявив, що всі контракти OSACV (описані у статті) укладені до лютого 2022 року. До того ж вони не діють у районах, де за російським законодавством ведуться бойові дії. Крім того, “Альфа Страхування” не порушує санкційний режим ЄС.

Щодо X5 Retail, публічної компанії, зареєстрованої в Нідерландах. “Альфа-груп” володіє міноритарним пакетом їх акцій. А Акціонери, які перебувають під санкціями, не можуть брати участь в управлінні компанією або розпоряджатися своїми акціями.

До того ж попри труднощі з отриманням інформації про дії компанії, представник Альфа-Груп впевнений. X5 Retail, яка перебуває під контролем британських та європейських регуляторів, не порушує жодного санкційного законодавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Націоналізація Сенс Банку стала на крок ближчою: законопроект узгоджений до другого читання

У парламенті підтримали законопроект про націоналізацію Сенс Банку

Національний банк визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів Сенс Банку

За матеріалами заяви ABH Holdings та “Альфа-Груп”

google news