close-btn

З російських компаній знімають санкції: подробиці

Частину російських компаній вивели з-під санкцій. Розбираємося в тому, що відбувається

З російських компаній знімають санкції: подробиці

Фото: freepik.com

Міжнародний інтернет-реєстратор RIPE NCC видалив позначку “санкції” зі своєї бази даних і відновлює обслуговування клієнтів з Росії, попри санкції, введені у зв’язку з вторгненням рф в Україну. Про це пише УНІАН.

RIPE NCC підтвердив, що цей виняток застосовується до компаній, які надають послуги в галузі електрозв’язку.

RIPE NCC почне приймати нові заявки на членство та укладати угоди про спонсорство з користувачами, які потрапляють під цей виняток. Зазначається, що рахунки санкційним учасникам не виставлятимуть доти, доки не проясниться, чи зможуть банки приймати такі платежі.

RIPE NCC

Раніше європейський інтернет-реєстратор RIPE NCC заявляв про те, що в Європі закінчилися IP-адреси популярного формату IPv4. Однак, за їхніми словами, це не є великою проблемою для ринку, оскільки RIPE NCC прогнозує передачу кількох сотень адрес на рік від одних компаній і користувачів іншим.

У 2019 році в Європі вже почав використовуватися протокол нового покоління IPv6, який пізніше пошириться і по всьому світу. Наявних адрес нового формату достатньо для того, щоб під’єднати мільярди клієнтів.

“За нашими розрахунками, якщо виділяти мережу IPv6 кожному жителю планети, то IPv6-адрес вистачить на 480 років”, — зазначили в RIPE NCC.

Протокол IPv4 розрахований на 4,3 млрд клієнтів. Уперше компанія попереджала про можливий дефіцит адрес у 2011 році. Прогнозували, що за нинішніх темпів адреси можуть закінчитися наприкінці 2019 – початку 2020 року.

Раніше ми писали, що США допомогли JPMorgan обійти санкції для рф.

Вас також можуть зацікавити новини:

google news