close-btn

Новий конкурент TikTok: YouTube запускає платформу короткометражних відеороликів Shorts

Бюджет монетизації контенту на початковому етапі складе $100 млн

Фото: tech.24tv.ua

У квітні представники відеохостингового сервісу YouTube заявляли про плани створити новий підрозділ YouTube Shorts, де творці контенту зможуть викладати короткометражні відеоролики. Новий сервіс покликаний скласти конкуренцію додатку TikTok. На цьому тижні проєкт офіційно стартував. В YouTube повідомили, що з 2021-го по 2022 рік з метою швидкого масштабування активності авторів на новій платформі компанія виділить $100 млн.

Гроші будуть виплачуватися авторам найбільш популярних відеороликів. При цьому монетизація контенту становитиме від $100 до $10 тис в залежності від кількості переглядів і залученості глядачів. Однак критерії виплат будуть періодично змінюватися, кажуть в компанії.

Найголовнішою умовою для монетизації залишається унікальність контенту, що виключає можливість скопіювати відеоролик з іншої платформи, наприклад, Instagram Reels або TikTok, поставити на ньому водяний знак або змінити корекцію кольору та розмістити на YouTube Shorts. Відео повинні завантажуватися на акаунт автора не рідше одного разу на 3 місяці.

Також автори повинні дотримуватися загальних правил та обмежень спільноти YouTube. На початковому етапі проєкту монетизація контенту буде доступна авторам з США, Бразилії, Індії, Індонезії, Японії, Мексики, Росії, Південної Африки та Великобританії. Згодом вона буде надана авторам і в інших країнах.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Соціальна мережа TikTok заборонила користувачам публікувати рекламу сервісів з продажу криптовалют, акцій та послуг трейдингу. Рішення було прийняте в рамках оновленої політики платформи. У відповідному розділі правил користування говориться, що в додатку забороняється викладати відеоролики, спрямовані на просування фінансових послуг, кредитів, кредитних карт, торгових платформ для криптовалют та угод на форексі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сільське господарство Китаю переживає бум: причина – TikTok

За матеріалами сайту techcrunch.com

google news