close-btn

Цифрове свідоцтво про народження дитини у застосунку “Дія”: як це працює

Цифрове свідоцтво про народження потрібне для поїздок Україною, отримання банківських, медичних, освітніх послуг та в інших випадках

Дія

Фото: 24tv.ua

Батьки 7 млн дітей, яким ще не виповнилось 14 років, можуть сформувати цифрове свідоцтво про народження дитини у мобільному застосунку “Дія 2.0”. Про це повідомляє прес-служба Міністерства та Комітету цифрової трансформації.

“Ми запустили цифрове свідоцтво про народження у мобільному застосунку “Дія”. Це – можливість для обох батьків більше не переживати за наявність паперової копії документа. Адже воно має таку саму юридичну силу, як і його паперовий аналог. Для того, щоб його отримати, потрібно просто оновити застосунок “Дія”, – сказав міністр Мінцифри Михайло Федоров.

Що потрібно для отримання цифрового свідоцтва про народження:

  • встановити або оновити мобільний застосунок “Дія”;
  • обрати “Додати Свідоцтво про народження дитини”
  • ввести серію й номер документа.

І все, таким чином свідоцтво про народження з’явиться у смартфонах батьків.

Плюс до цього, у мобільному застосунку “Дія 2.0” доступна функція шерингу – можливість ділитися цифровими копіями документів. Так, батьки дитини зможуть не носити із собою паперової версії свідоцтва про народження. А за необхідності шерити цифрову копію документа.

Цифрове свідоцтво про народження використовується для поїздок Україною, отримання банківських, медичних, освітніх послуг та інших. Воно має таку ж юридичну силу, як і його паперовий аналог. Якщо ж раптом цифрового свідоцтва не прийняли, необхідно відразу ж звернутися до служби підтримки “Дії”.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Як раніше повідомлялось, Укрпошта приймає документи з застосунку “Дія”. Все робиться просто: оператор сканує штрихкод зі зворотного боку паспорта – і клієнтові не потрібно пред’являти паперові документи.

google news