close-btn

Цукерберг пообіцяв користувачам Instagram та Facebook мільярд доларів

Компанія має намір стати майданчиком, на якій креативні автори зможуть збільшити прибуток від монетизації своєї творчості

Фото: gagadget.com

Бюджет в $1 млрд виділить компанія Facebook з метою заохочення авторів унікального та популярного контенту на своїх платформах соцмереж. Бонусна програма поширюється як на власників акаунтів на сайті Facebook, так і на користувачів додатка Instagram. Виплати будуть здійснюватися як мінімум до 2022 року. Про це заявив глава компанії Марк Цукерберг. За його словами, Facebook прагне стати кращою платформою для креативних людей та їхньої творчості. У свою чергу, автори популярних публікацій зможуть більше часу присвячувати своїй соціальній активності та навіть зробити це своєю професією.

“… тому ми створюємо нові програми для вкладення більше $1 млрд, щоб винагородити авторів за відмінний контент, що створюється на Facebook та Instagram до 2022 року”, – написав Цукерберг на своїй сторінці в Facebook.

Американське видання CNBC відзначає, що такий крок компанії, швидше за все, є лише хитрим ходом в конкурентній боротьбі з іншими популярними програмами для соцмереж, зокрема, з TikTok. В рамках оголошеної ініціативи Facebook планує розгорнути нові бонусні програми до кінця року і платити творцям контенту за досягнення певних результатів. Для користувачів соцмереж також запустять спеціальні окремі портали з інформацією про бонуси та виплати.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Запропонований Європейською комісією в грудні минулого року Закон про цифрові послуги (DSA) зобов’язує технологічних гігантів робити більше зусиль для боротьби з незаконним контентом, таким як розпалювання ненависті або матеріали про насильство. Однак тепер в Європі вирішили ввести додаткові обмеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На тлі протестів Куба обмежила доступ до Facebook і WhatsApp

За матеріалами сайту cnbc.com

google news