close-btn

Дефолту не буде: Сенат США схвалив тимчасові зміни

Американські законодавці підтримали підвищення максимального рівня держборгу, щоб не допустити розвалу найбільшої економіки

Білий дім. Фото: rbc.ru

До 18 жовтня уряд США має врегулювати суперечки про виділення додаткових коштів для покриття бюджетних витрат. Джо Байден у своєму виступі в неділю закликав якомога швидше вирішити це питання, оскільки дефолт всередині країни викличе ланцюгову реакцію по всьому світу. Дві попередні спроби підвищити борговий ліміт, щоб уряд міг залучити необхідні кошти, зупинялися Республіканцями.

Таким чином вони висловлювали свою незгоду з проєктом Демократів, який передбачає виділення $3,5 трлн на масштабну реконструкцію інфраструктури. Проте на цьому тижні в ході дебатів у Конгресі представників Республіканської партії вдалося переконати в необхідності запланованих заходів і 7 жовтня Сенат схвалив тимчасове підвищення ліміту на $480 млрд: з $28,4 трлн до $28,9 трлн.

Проте цих коштів вистачить лише до початку грудня. Білль повернуть на остаточне затвердження в Палату Представників, після чого його повинен підписати президент країни. Глава партії республіканців Мітч Макконнелл сказав, що дана міра є лише тимчасовим рішенням. Проблема не зникла і в грудні законодавцям знову доведеться шукати вихід із цієї ситуації.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

За даними фінрегулятора, міжнародні резерви України склали $28,7 млрд. У період вересня сумарний обсяг коштів зменшився на 9,2% з урахуванням проходження періоду пікових виплат за зовнішніми зобов’язаннями держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції закликали заборонити поширений біржовий механізм з Волл-стріт

За матеріалами сайту reuters.com

google news