close-btn

Борги ФОПів перед державою досягли максимуму, перевищивши торішній рекорд

Розмір максимальної заборгованості одного з підприємств становить майже 4% від всіх 7,27 млрд грн, які бізнес повинен заплатити в бюджет

Фото: fcmtravel.com

За січень-серпень сума податкового боргу українських фізосіб-підприємців зросла на 451 млн грн, зокрема на 47 млн ​​грн на національному рівні та на 404 млн на місцевому. Про це повідомляється на сторінці статистичного порталу Opendatabot. Станом на 1 вересня сумарна заборгованість ФОПів перед державою досягла майже 7,27 млрд грн, що на 35 млн грн більше рекордного показника за грудень минулого року.

Частина боргів за податковими деклараціями становить 2,44 млрд грн, податки до місцевих бюджетів – майже 4,83 млрд. Аналітики відзначають тенденцію збільшення податкової заборгованості фізосіб-підприємців протягом як мінімум п’яти останніх років.

Найбільш висока заборгованість перед ДПС на сьогоднішній день спостерігається у підприємств зі сфери роздрібної торгівлі (1,72 млрд грн), оптової торгівлі (899 млн грн) і логістики (487 млн ​​грн). Їхня частка складає 26,2%, 13,7% і 7,4% відповідно.

Компанії, які обслуговують наземний і трубопровідний транспорт, заборгували 5% від загальної суми, 4,8% припадає на угоди з нерухомістю, 4% – на авіатранспорт, 3,4% – на сферу харчування, 2,4% – на сільське господарство, 2,3% – на торгівлю автомобілями та мотоциклами, 2,2% – на забезпечення діяльності центральних представництв фірм. На “інші” припадає 28,5% податкових боргів ФОП.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Кожен громадянин України протягом 2022 року зі своїх податків заплатить близько 14 тис грн на обслуговування і погашення державного боргу. Про це 20 жовтня заявив глава Рахункової палати Валерій Пацкан у Верховній Раді під час розгляду бюджету на наступний рік. За його словами, до грудня 2022 року держборг країни може вирости до 3,1 трлн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У наступному році бізнес очікує хвиля звільнень. Скільки українців планують змінити роботодавця?

За матеріалами сайту opendatabot.ua

google news