close-btn

Додатковий податок на нетрудові доходи: нова ініціатива податкової служби

Занадто коштовне придбання, яке не відповідає задекларованим статкам платника податків, буде обкладатися ПДФО в розмірі 18%

Данил Гетманцев рассказал об актуальных проблемах Украины

Голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів про новий законопроєкт, який, за словами чиновника, якісно покращить вітчизняне податкове законодавство. Зокрема, пропонується змінити порядок перевірки доходів і витрат громадян. В першу чергу мова йде про великі покупки, які тепер можуть стати предметом розгляду податкових органів.

Якщо витрати платника податків будуть значно перевищувати його номінальний дохід, то податкова зможе запросити в нього інформацію, за які кошти були здійснені ті чи інші покупки. При неможливості пред’явити джерело грошових надходжень, сума угоди буде обкладена додатковим податковим збором на доходи фізосіб (ПДФО) в розмірі 18%.

За планами Мінфіну з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року в Україні буде проходити податкова амністія, яка дозволить уникнути 18% податку. Протягом цього періоду громадянам країни буде надана можливість задекларувати майно та активи (валютні цінності на рахунках в банках, рухоме і нерухоме майно) за зменшеною ставкою – 5% для активів в Україні, та 9% – для активів, які знаходяться за кордоном.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

ПриватБанк виступає проти ідеї припинення або обмежень у дії програми “Доступні кредити 5-7-9%”. Дана кредитна ініціатива є одним з найбільш ефективних та дієвих інструментів з підтримки бізнесу з боку держави. Про це заявив керівник дирекції по роботі з бізнес-клієнтами ПриватБанку Євген Заіграєв на своїй сторінці в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінцифри розповіли про головні переваги використання е-гривні

За матеріалами сайту ubr.ua

google news