close-btn

ЄЦБ зібрав групу експертів для консультацій щодо створення цифрового євро

Європейський центральний банк запросив кілька технічних експертів взяти участь в серії обговорень на тему дизайну майбутньої цифрової валюти центрального банку

евро ЕЦБ банкнота купюра

Фото: time.com

Це стане першим етапом дослідження в області CBDC, ініційованого ЄЦБ в липні. Як відомо, прототип цифрового євро буде представлений громадськості в середині літа 2023 року. У найближчий місяць планується обговорити чотири основні теми:

  • застосування технологій збереження конфіденційності при роздрібних платежах і відстеження фінансових транзакцій;
  • безпека платіжних офлайн-рішень, не пов’язаних з будь-якою зовнішньою системою;
  • поповнення і зняття коштів з цифрових гаманців або рахунків;
  • обмеження накопичення великих сум грошей в платіжному додатку або користувацькому рахунку.

Переговори пройдуть на експертному рівні в форматі закритих засідань за участю членів проєктної групи ЄЦБ.

Раніше ми повідомляли про те, що Банк Франції протестував прототип власної CBDC в угодах з держоблігаціями. Протягом десяти місяців на первинному і вторинному ринках було здійснено більше 500 угод з цінними паперами. В рамках експерименту використовувався приватний блокчейн Hyperledger Fabric. Серед учасників проєкту були BNP Paribas, Credit Agricole CIB, HSBC, Societe Generale і Міністерство економіки та фінансів Франції.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Аналітики McKinsey вважають, що після коронакризи світ повернеться до стійкого зростання і розвитку. Однак фінансовий ландшафт вже ніколи не буде колишнім. Зокрема, держави неминуче почнуть впроваджувати в економіку свої цифрові валюти (CBDC) і бізнесу потрібно буде в найкоротші терміни пристосуватися до цього нового платіжного інструменту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Едвард Сноуден назвав CBDC «злим двійником» біткоіна

За матеріалами сайту finextra.com

google news