close-btn

Едвард Сноуден назвав CBDC «злим двійником» біткоіна

На думку колишнього співробітника спецслужб, цифрові гроші центробанків створюються для посилення контролю за заощадженнями громадян

Цифрові валюти центральних банків (CBDC) є «новітньою небезпекою, що нависла над суспільством». Так вважає колишній співробітник Агентства національної безпеки США Едвард Сноуден. Ексрозвідник каже, що CBDC спотворюють природу і початкову ідею децентралізованих криптовалют.

За його словами, CBDC «явно призначені для того, щоб позбавити користувачів права власності на їхні гроші». При цьому запуск проєктів з цифровізації державних валют, швидше за все, незв’язане з прямою необхідністю оцифровки фінансової системи. Наприклад, значна частина випущених ФРС доларів, вже в цифровому вигляді.

«Замість цього, CBDC – це щось близьке до перекручення криптовалют або, принаймні, їхніх основоположних принципів і протоколів. Криптофашистська валюта, злий двійник, явно призначена для того, щоб позбавити користувачів права власності на їхні гроші і зробити державу посередником в кожній транзакції», – пише Едвард Сноуден в Twitter.

Колишній фахівець з криптографії каже, що основною “перевагою” CBDC є встановлення контролю над рухом грошей і заощадженнями громадян. На сьогоднішній день визнаним лідером у сфері впровадження цифрових грошей центробанку залишається Китай.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Компанія Visa почала роботи зі створення універсального платіжного каналу (UPC), завдання якого – забезпечити взаємодію між різними цифровими валютами, зокрема, CBDC і стейблкоінами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: PayPal, Visa та Amazon допоможуть Банку Англії створити CBDC

За матеріалами сайту forklog.com

google news