close-btn

Економіка Китаю в першому кварталі не виправдала очікування експертів

Попри досить високі показники загальної ділової активності, експерти відзначають, що в країні загострилися досі непомітні негативні тенденції

Экономика Китая продолжает ухудшаться - прогнозы экспертов — PROMAN

Фото: proman.com.ua

Зростання ВВП китайської економіки в першому кварталі виявилося трохи нижчим за прогнози, у зв’язку з виниклим за останні місяці дисбалансом між промисловим виробництвом, що зменшується та збільшуючимися обсягами роздрібних продажів.

За даними Національного бюро статистики Китаю, ВВП країни виріс за перші три місяці 2021 року на 18,3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Однак експерти прогнозували збільшення до 19%. Бюро статистики також повідомляє, що в березні роздрібні продажі виросли на 34,2%, перевищивши очікування у 28%. У свою чергу, зростання обсягів промислового виробництва в березні склало 14,1% замість 17,2%, як очікувалося раніше.

Також повідомляється, що в березні рівень безробіття серед міських жителів КНР знизився до 5,3%, проте безробіття серед молодих робітників у віці від 16 до 24 років, як і раніше залишається високим – 13,6%. Уряд Китаю попереджає про те, що подальше поширення Covid-19 та загальна ситуація на світовій арені сприяють поглибленню невизначеності та нестабільності.

«Проблема зайнятості населення все ще потребує певного часу, щоб її вирішити. Деякі складнощі в даному питанні дійсно присутні», – повідомила Лю Айхуа, представник Національного бюро статистики.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Національний банк України погіршив прогноз зростання ВВП на поточний рік, знизивши його з 4,2% до 3,8%. При цьому поліпшив на 2022 рік – до 4%. На сайті регулятора йдеться, що економіка країни відновлюється, однак значно повільнішими темпами, ніж це очікувалося на початку року. В основному, це пов’язано з посиленням карантинних заходів, що вже негативно позначилося на загальній динаміці ділової активності всередині країни. Читати далі…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названо терміни відновлення економіки Європейського Союзу

За матеріалами сайту cnbc.com

google news