close-btn

Експерти закликають готуватися до “квантових змін” в бізнесі та суспільстві

У 2018-2020 роках сектор квантових досліджень отримав інвестиції на $1,15 млрд. Аналітики фіксують сплеск інтересу до цієї технології з боку великих корпорацій та урядів розвинених країн

Фото: bad-android.com

Обсяг інвестицій в дослідницькі компанії, що спеціалізуються на квантових технологіях, в період з 2018 по 2020 рік майже вдвічі перевищив показник за весь попередній період. Про це повідомляють аналітики компанії Boston Consulting Group (BCG).

У їхньому останньому звіті наводиться порівняльна статистика, згідно з якою у 2020 році сектор квантових досліджень отримав $675 млн інвестицій, в той час, як у 2019 році вкладення в галузь не перевищували $211 млн, а у 2018 році – $138 млн.

Всього ж з початку 2018 року по 22 квітня 2021 роки інвестори вклали у квантові обчислення $1,15 млрд. При цьому очікується, що цей ринок в найближчі десятиліття буде рости двозначними темпами і до 2040 року може перевищити $850 млрд.

«До кінця поточного десятиліття ми отримаємо обладнання досить потужне, щоб вирішувати ключові проблеми бізнесу та суспільства. Задіяні в цьому компанії та уряди повинні підготуватися до прискореного графіка», — вважає один з авторів звіту Жан-Франсуа Бобье.

У дослідженні також повідомляється, що протягом останніх двох років фіксується сплеск інтересу до квантових обчислень з боку великих корпорацій та урядів розвинених країн. Це означає, що в найближчому майбутньому сценарії функціонування традиційних областей, таких як держуправління, корпоративний сектор, бізнес і т.д., можуть суттєво змінитися.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

BMW Group спільно з Amazon Web Services запустила конкурс для стартапів, які займаються дослідженням квантових технологій, спонукаючи розробників застосовувати свої наукові відкриття при вирішенні конкретних виробничих завдань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захиститися від майбутніх кібератак допоможе Федеративна квантова система: подробиці проєкту

За матеріалами сайту bcg.com

google news