close-btn

Євросоюз офіційно визнав українські COVID-сертифікати в додатку “Дія” (оновлено)

Сьогодні відбувся брифінг за участі представників Мінцифри, МОЗ та ЄС

Дія

Фото: 24tv.ua

Регулюючі органи Європейського Союзу офіційно визнали, що українські COVID-сертифікати в держдодатку “Дія” відповідають європейським стандартам. Від сьогодні громадяни України можуть використовувати цифровий сертифікат для безперешкодних подорожей в країни шенгенської зони. Про це стало відомо під час брифінгу, який відбувся за участю Михайла Федорова, міністра цифрової трансформації України, Віктора Ляшка, міністра охорони здоров’я України, Ольги Стефанишиної, віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, і посла Матті Маасікаса, голови Представництва ЄС в Україні .

“Ми на фіналі бета-тесту і вже відправили оновлення в PlayMarket і AppStore. Тільки отримаємо підтвердження – запустимо COVID-сертифікати в Дії”, – повідомив Михайло Федоров.

Всі українці, які пройшли повний курс вакцинації, зможуть оновити додаток до нової версії і згенерувати свій COVID-сертифікат в Дії.

За словами міністра цифрової трансформації, в додатку буде доступно два сертифікати – внутрішній і міжнародний для подорожей. Перший буде з фото, але буде містити менше медичної інформації. Другий буде містити більше медичної інформації, щоб полегшити процес перетину кордону українцями.

Також через декілька тижнів COVID-сертифікат можна буде згенерувати на порталі “Дія”. Паперові сертифікати поки залишаються чинними і плануються надалі використовуватися як альтернатива цифровим сертифікатам.

За словами Віктора Ляшка, на сьогодні в Україні вакциновано 6 млн осіб, з них 3 млн – двома дозами.

Раніше в Мінцифрі повідомили, що бета-версія оновлених COVID-сертифікатів в додатку «Дія» вже доступна для смартфонів Android. Розробникам довелося додатково підвищити захист додатку, оскільки з недавнього часу Google висунув жорсткіші вимоги до стандартів безпеки.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

У Франції набрав чинності закон, який предбачає обов’язкову наявність так званого COVID-паспорта у громадян, які перебувають в публічних місцях. В першу чергу мова йде про транспорт, ресторани, кафе, виставки та ін. Повідомляється, що в документі повинен бути зазначений статус вакцинації або результати тесту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ресторанах та спортзалах Нью-Йорка будуть вимагати сертифікат вакцинації

google news