close-btn

Фейкова презентація Apple або як шахраї обдурили тисячі користувачів

Експерти кажуть, що YouTube досить часто використовується злочинцями для просування фальшивих роздач криптовалюти

Напередодні офіційної трансляції зі штаб-квартири компанії Apple в Купертіно, шахраї запустили власний онлайн-стрім в основних відеохостингових порталах, в тому числі на каналі Apple. Попри те, що ця трансляція була фейковою копією California Streaming, алгоритми сайтів видавали її в топі пошукової видачі і багато глядачів перейшли за посиланням для перегляду.

Як зазначає видання u.today, більше 165 тис користувачів підключилися до фейкової трансляції заходу за участю глави компанії Тіма Кука, який виступав на тлі оголошення про те, що Apple придбала 100 тис біткоінів і роздасть їх усім бажаючим.

Щоб отримати криптовалюту, глядачам було запропоновано перерахувати на вказаний електронний гаманець кілька альткоінів або невелику частину “крипти” нібито з метою підтвердження особи. Пізніше канал шахраїв заблокували. Слід зазначити, що шахраї часто використовують YouTube для просування фейкової роздачі криптовалют.

Співзасновник Apple Стів Возняк свого часу також брав участь в подачі групового судового позову проти YouTube і компанії Google за відсутність належного контролю за діями зловмисників. Однак суд визнав, що платформа не несе відповідальності за матеріали, розміщені третіми особами.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

У Купертіно пройшла щорічна презентація компанії Apple, на якій були представлені новий iPhone 13, його mini-версія та iPhone 13 Pro у двох розмірах. В ході заходу були анонсовані й інші пристрої компанії, включаючи iPad наступної генерації і смарт-годинник Apple Watch сьомого покоління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стів Возняк зібрався в космос: співзасновник Apple оголосив про створення аерокосмічної компанії

За матеріалами сайту u.today

google news