close-btn

Фінансова допомога українцям: збір заявок на єДопомога призупинено

Платформа єДопомога завершує перший етап прийому заявок. Фінансова допомога українцям продовжиться в штатному режимі

еДопомога

еДопомога Фото: kadrovik.ua

Як зазначає пресслужба Мінсоцполітики, на платформу єДопомогу українцями було подано понад 10 млн заявок на отримання грошової допомоги від різних міжнародних благодійних організацій. Задля детального їх опрацювання та подальшої передачі, платформа тимчасово не прийматиме нові заявки.

У Міністерстві додали, що ресурси міжнародних організацій, на жаль, обмежені, і тому наразі також докладається максимум зусиль для пошуку та задіяння додаткових партнерів, готових надавати українцям, що постраждали від війни, фінансову допомогу.

Після підтвердження готовності фінансової підтримки зі сторони міжнародних організацій, прийом заявок буде відновлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрпошта та Червоний Хрест почали виплачувати разову допомогу мешканцям на звільнених територіях

Також у пресслужбі наголосили, що отримувачі фінансової підтримки, які допустили помилку у раніше поданих заявах, зможуть і надалі переподати їх на платформі єДопомога. Для цього потрібно клікнути на «Перевірити статус заявки», заповнити персональні дані та перевірити статус — за потреби натиснути «Відізвати та подати нову заявку».

«Нагадуємо, рішення щодо надання допомоги відповідній категорії населення та сум виплат приймають міжнародні організації. Пріоритетними є найнезахищені верстви населення, що мають соціальні статуси такі як: особа з інвалідністю, пенсіонер, одинока мати або батько, багатодітна сім’я, отримувач допомоги малозабезпеченим сім’ям зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб», — підкреслюють у пресслужбі.

Зі свого боку Мінсоцполітики проводить верифікацію даних заявника, використовуючи наявні державні інформаційні реєстри та бази даних, що дозволяє отримувати перевірену інформацію про особу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Пенсії на деокупованих територіях: скільки грошей уже виплатила Укрпошта

Жителям деокупованих територій пояснили, де знімати готівку

Українці в Польщі отримали можливість обмінювати водійське посвідчення: подробиці

google news