close-btn

Глава Binance Чанпен Чжао: Тільки 1% людей вміють правильно зберігати криптовалюту

Генеральний директор Binance Чанпен «CZ» Чжао припустив, що 99% людей, які вирішили володіти криптовалютою, швидше за все, її втратять

CZ протягом багатьох років підтримував самостійне зберігання крипти, називаючи це «основним правом людини», але завжди закликав користувачів «робити це правильно». У лютому 2020 року він навіть опублікував «Поради CZ» із самостійного зберігання криптовалют.

Під час Twitter Spaces, організованого Binance 14 грудня, Чанпен продовжував закликати до обережності тих, хто використовує некастодіальні гаманці, стверджуючи, що найчастіше ключі безпеки не зберігаються надійно, не резервуються та не зашифровуються належним чином:

«Більшість людей не можуть створити резервну копію своїх ключів безпеки. Якщо вони втратять гаманець, то втратять крипту. Багато хто не вміє правильно використовувати шифрування для резервної копії. Вони пишуть код на папірці, де його може побачити хтось інший та вкрасти кошти», – пояснює глава Binance.

Виконавчий директор Binance також заявив, що навіть за належного управління холодним гаманцем, коли його власник помирає, не залишивши закритий ключ, всі його заощадження просто зникають. А могли б стати частиною спадщини.

Керівник Binance резюмував, що «різні рішення мають різні ступені ризику» і що сам користувач повинен вирішити, що для нього краще.

Варто відзначити, що деталі краху FTX, що спливли, породили в криптоспільноті гасло: «не твої ключі, не твої монети». Ідея в тому, що цифрова валюта, що зберігається на майданчиках CEX, а не в холодних гаманцях, технічно не належить інвестору. І промова Чанпен Чжао стала своєрідною відповіддю на такі випади.

Захід Binance Twitter Spaces пройшов у неспокійний час для біржі, на якій спостерігалося значне виведення коштів через побоювання з приводу її балансу та потенційних судових розглядів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

google news