close-btn

Глава Circle вказав на провину SEC у обвалі USDC: деталі

Виконавчий директор Circle Джеремі Аллейр заявив, що прагнення інвесторів «звільнити США від ризиків» на тлі проблем банківського сектора та дій регуляторів стало причиною падіння ринкової вартості USDC

USDC

USDC. Фото: freepik.com

“Ми спостерігаємо величезне занепокоєння у всьому світі з приводу банківської системи та нормативно-правового середовища США”, – сказав Джеремі Аллер в інтерв’ю Bloomberg.

USDC на якийсь час втратив свою прив’язку до долара на тлі банківської кризи цього року, але з того часу стабілізувався.

Проте загальна ринкова капіталізація токена продовжує падати й зараз складає близько 30,7 млрд доларів США з піку більш ніж 56 млрд доларів США у 2022 році, за даними CoinGecko.

У причини записують посилений контроль регуляторів за стейблкоінами, так удар від банківської кризи.

Банківська криза

Нещодавно капіталізація USDC, дуже просіла (на 13 мільярдів доларів) через те, що близько 8% від загального обсягу грошових резервів, що лежать в основі вартості стейблкоіна, знаходилися в банку SVB, що збанкрутував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обвал капіталізації USDC. Circle звернулася до ФРС за допомогою

Тоді прив’язка токена до долара була тимчасово скасована.

Тільки після заяв від уряду США про те, що вкладники повернуть гроші. І обіцянку Circle покрити будь-яку нестачу резервів. USDC відновили свою вартість в 1 долар на криптовалютних ринках.

Загроза з боку регуляторів

Зважаючи на впевненість SEC у тому, що більшість токенів є незареєстрованими цінними паперами та що компанії, які займаються цифровими активами, не виконали вимоги агентства.

Аллер вважає:

“Це критичний момент тут, у США, і, як я люблю говорити, це дійсно момент для Конгресу, щоб активізуватися”

Він повідомив про проблеми конкурентоспроможності долара США на тлі еволюції технології блокчейну та інтернет-валют.

Європейський Союз, який прийняв законопроєкт MiCA, створення Гонконгом сприятливого середовища для ведення бізнесу та схожі ініціативи на Близькому Сході, Сінгапурі показують, що весь світ йде вперед у роботі з криптовалютами, у той час, як США пасуть задніх, на думку Аллера.

Зараз USDC забезпечений готівковими та короткостроковими скарбничими зобов’язаннями США, залишаючись другим за величиною токеном у секторі стейблкоїнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Coinbase подає до суду на SEC: подробиці

SEC і CFTC затягують пояси світовому крипторинку: Причини і можливі наслідки жорсткого тиску на крипту – думка експертів

Генеральний директор Coinbase: SEC хоче заборонити стейкінг криптовалют у США

За матеріалами bloomberg.com

google news