close-btn

Через біженців TikTok заборонить неповнолітнім вести прямі трансляції

Журналісти BBC виявили на платформі заборонений контент

З листопада 2022 року TikTok підвищує мінімальний вік для прямих трансляцій з 16 до 18 років. Про це пише BBC.

Розслідування ВВС News виявило, що сотні акаунтів із таборів сирійських біженців ведуть активну роботу, а діти таким чином просять пожертвування. Деякі отримують до $1000 за годину. Однак, при спробі вивести гроші, зароблені таким чином, TikTok забирає в них до 70%.

За словами представників компанії, у майбутньому лише дорослі зможуть «надсилати віртуальні подарунки або отримувати доступ до функцій монетизації». І «найближчими тижнями» запускати прямі трансляції зможуть лише користувачі віком від 18 років.

Поки незрозуміло, яким чином TikTok забезпечуватиме дотримання вікових обмежень.

«Цифрові подарунки»

Протягом п’яти місяців Глобальна група дезінформації BBC, BBC Arabic та BBC Eye Investigations стежили за більш ніж 300 обліковими записами TikTok, які вели прямі трансляції із північно-західної Сирії.

Правила TikTok свідчать, що користувач може безпосередньо випрошувати подарунки. Також користувачі повинні «запобігати завданню шкоди, погроз або експлуатації» неповнолітніх на платформі.

Коли News BBC використала систему в додатку, щоб повідомити про 30 облікових записів, в яких діти просять милостині, TikTok заявив, що в жодному випадку не було порушення правил платформи. Після того, як BBC News зв’язалася з TikTok безпосередньо для коментарів, компанія заблокувала ці облікові записи.

TikTok заявив, що цей тип контенту заборонено на платформі, а комісія компанії від «цифрових подарунків» значно менше 70%. Але точної суми представники TikTok так і не назвали.

Раніше ми писали, що на американських сайтах з високою відвідуваністю виявлено код веб-трекера TikTok Pixel. Це такі популярні ресурси як медичний журнал WebMD, сайти боротьби з насильством, аптеки RiteAid і т.д. Сервіс потрібен для ефективності онлайн-реклами та замовляють його власники сайтів, щоб дізнатися про результати реклами у цій соцмережі. По факту, TikTok стежить за користувачами не менше, ніж Google та Meta!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

google news