close-btn

Як змінилася структура банківських депозитів українців у вересні?

Відсоткова ставка по депозитах юридичних осіб у валюті склала 0,8%, фізосіб – 0,5%

Фото: ratecity.com.au

Сумарний обсяг коштів, розміщених фізичними особами на депозитних рахунках українських банків в гривнях та іноземній валюті в період вересня збільшилася на 0,3% і на 1 жовтня становив 681,407 млрд грн. Про це повідомляється у звіті НБУ. У структурі депозитів відзначені наступні фактори:

  • з початку року вклади населення в банках зросли на 1% з 674,718 млрд гривень;
  • гривневі вклади населення в банках у вересні збільшилися на 1,6% до 423,335 млрд гривень;
  • обсяг валютних депозитів населення в гривневому еквіваленті у звітному місяці скоротився на 1,7% до 258,071 млрд гривень;
  • депозити юридичних осіб (гривневі і валютні) у вересні збільшилися на 3,6% до 699,767 млрд гривень.

Середня процентна ставка за гривневими депозитами (середньомісячна) у вересні для юросіб зросла на 0,2 п. п. до 4,8%, для фізосіб – на 0,1 п.п. до 7%. Відсоткова ставка по депозитах юридичних осіб у валюті склала 0,8%, для фізосіб – 0,5%.

Нагадаємо, на початку тижня Нацбанк ввів в дію новий регламент функціонування мікрокредитних небанківських організацій. Відповідно до нових правил кредиторам тепер необхідно публікувати на своїх сайтах повну інформацію про умови позик. Зробити це треба буде за єдиним уніфікованим зразком, затвердженим постановою № 100.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Відтепер клієнтам Forward Bank не обов’язково відвідувати відділення банку, щоб отримати картку або кредит. Завдяки сервісу відеоідентифікації та електронному підпису документів тепер можна миттєво оформити кредитну або дебетову картку через сайт банку чи у мобільному додатку Forward Online. Про це повідомили в пресслужбі банку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Bank of America оснастить своїх співробітників окулярами віртуальної реальності

За матеріалами сайту news.finance.ua

google news