close-btn

Яка африканська країна першою запустила державну цифрову валюту?

За допомогою цифрової найри можна здійснювати будь-які транзакції на внутрішньому ринку, а також конвертувати її в інші типи активів.

Центральний банк Нігерії анонсував випуск власної CBDC, аналога національної валюти – найри – eNaira. Про це повідомляє видання Punch. Таким чином Нігерія стала першою країною на африканському континенті, що випустила свою цифрову валюту.

“Наша країна стала першою в Африці і однією з перших у світі, створивши та ввівши в обіг для своїх громадян цифрову валюту”, – заявив президент країни Мухаммаду Бухарі.

Він також додав, що цифровий токен центробанку стане основою не лише для прискореного розвитку національної економіки, а й надасть імпульсу всій Африці. Щоб почати використовувати eNaira, потрібно лише скачати на смартфон спеціальний сертифікований додаток, в якому буде знаходитися електронний гаманець.

Перевага eNaira полягає в тому, що вона не прив’язана до банківського рахунку і їй можуть користуватися ті, хто не має доступу до банківської системи. Повідомляється, що нігерійська CBDC дозволить не лише здійснювати звичайні споживчі платежі; токен можна буде використовувати і при інвестиціях у різні біржові активи. Крім того, цифрова найра повністю прив’язана до фіатних грошей. Це має позбавити платіжний засіб від недоліків традиційних криптовалют.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

У мережі з’явилися деякі подробиці щодо розробок центробанком Франції своєї цифрової валюти. Повідомляється, що група інженерів банку спільно з декількома приватними компаніями протягом десяти місяців тестували аналог CBDC для операцій з держоблігаціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес повинен готуватися до неминучого переходу на CBDC — висновок експертів McKinsey

За матеріалами сайту punchng.com

google news