close-btn

Які банки відкривають картку єВідновлення: список

У «Дія» з’явилася нова програма «єВідновлення» для допомоги українцям у ремонті будинків, пошкоджених війною

єВідновлення

єВідновлення. Фото: diia.gov.ua

У державному додатку «Дія» запущено нову програму «єВідновлення» для допомоги українцям, чиї будинки постраждали внаслідок бойових дій. В рамках цієї програми мешканці можуть подати заявку на отримання коштів на ремонт. Максимальна доступна сума становить 200 000 гривень та може бути витрачена на будівельні матеріали чи послуги підрядників-учасників.

Як отримати допомогу

Щоб звернутися за допомогою, мешканці повинні повідомити про пошкодження майна через додаток «Дія», відкрити спеціалізований рахунок «єВідновлення» у банку-учаснику та заповнити запит про допомогу через додаток «Дія». Потім місцева влада направить комісію для огляду пошкодженого майна, фіксації факту знищення та визначення суми компенсації. У разі схвалення мешканці отримають підтвердження та кошти на карті «єВідновлення», які необхідно використати протягом 12 місяців з моменту отримання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зберігати найцінніше в банківському сейфі безпечніше, ніж «під подушкою»

Які банки дозволяють скористатися послугою

  • Монобанк
  • ПриватБанк
  • Сенс Банк
  • А-Банк
  • ПУМБ

Вже оголосили про можливість відкриття картки за цією програмою. Monobank пропонує кешбек 5% на всі витрати, зроблені за допомогою картки «єВідновлення». ПриватБанк пропонує кешбек 15% на платежі, здійснені з картки «єВідновлення». Крім того, 1 серпня необанк випадково обере одного клієнта, який відкрив картку та отримав оплату від держави, для отримання двокімнатної квартири в обраному місті України.

 

Хто може отримати кошти та на що їх можна витратити

На отримання картки мають право громадяни віком від 18 років, які подали заяву через додаток «Дія» відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 381 від 21.04.2023. Зараховані кошти можна витратити лише на купівлю будматеріалів та замовлення ремонтних послуг у партнерів-учасників із відповідним кодом МСС. Картка активна протягом 12 місяців з моменту отримання коштів, а будь-які невикористані кошти буде повернено державі.

Важливо відзначити, що Мінінфраструктури, а не банк, розпоряджається коштами та ухвалює остаточне рішення про надання допомоги. Для отримання допомоги мешканцям необхідно відкрити картку «єВідновлення» та подати заявку на оплату через програму «Дія» в меню «Послуги» → «єВідновлення».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Банкноти, що підробляють найчастіше: як розпізнати фальшивку

Нове рішення НБУ щодо посилення безпеки платежів: що це означає для фінансових організацій

Банки повертають арешти рахунків користувачів: із чим пов’язано

За матеріалами diia.gov.ua

google news