close-btn

Капіталізація материнської компанії Google досягла історичного рекорду

Цьому сприяло зростання її біржових котирувань на початку тижня. На даний момент акції Alphabet торгуються за ціною $3 тис за папір

Холдинг Alphabet Inc., який володіє контрольним пакетом акцій компанії Google, опублікував фінансовий звіт, в якому йдеться про те, що його капіталізація досягла позначки $2 трлн, повідомляє видання Bloomberg. Таким чином, Alphabet став третьою глобальною компанією, ринкова вартість якої перевищила $2 трлн. Раніше в цьому рейтингу було лише дві компанії – Apple та Microsoft.

Збільшення капіталізації відбулося на тлі рекордного зростання котирувань акцій Alphabet на початку тижня. Подорожчавши в середньому на 1,2%, вартість одного цінного паперу тепер становить близько $3 тис. Відчутний вплив на рух котирувань здійснив ріст прибутків від продажу рекламних площ, а також збільшення затребуваності хмарних сервісів Google.

Нагадаємо, Google перетнув позначку $1 трлн у січні 2020 року. А наприкінці жовтня цього року в компанії повідомили, що виручка пошуковика досягла 14-річного максимуму. При цьому в третьому кварталі прибуток Google збільшився на 41% – до $65,12 млрд.

Сумарний прибуток склав $21,03 млрд, що втричі більше, ніж до початку пандемії. Рекламний бізнес приніс Google $53,13 млрд доходів, що на 43% більше, ніж за аналогічний період 2020 року ($37,1 млрд).

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку 28 жовтня ухвалила низку рішень щодо допуску акцій іноземних емітентів до обігу на території України. Тепер громадянам представиться можливість інвестувати у 73 великі закордонні компанії, серед яких Alphabet, Google, Amazon, Intel, Coca-Cola та McDonald’s.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google представила операційну систему Android 12L

За матеріалами сайту bloomberg.com

google news