close-btn

Карантин серйозно вдарив по сфері e-commerce Китаю: Alibaba зазнає втрат

45 китайських міст були заблоковані, а логістичні компанії призупинили доставку замовлень

Фото: thesonofcrypto.com

Alibaba Group Holding цього тижня вперше у своїй історії повідомила про зупинення зростання квартальної виручки, що свідчить про серйозний вплив на бюджет компанії карантинних заходів, запроваджених китайським урядом. У звітності йдеться, що за другий квартал виручка Alibaba становила 205,56 млрд юанів (30,43 млрд доларів).

Зазначимо, що прибутковість китайського гіганта електронної комерції незмінно зростала, починаючи з моменту виходу на біржу у 2014 році. Проте акції Alibaba все одно подорожчали на 5% після публікації звітності. У період з квітня по травень влада Китаю заблокувала десятки міст, оскільки штам COVID-19 Omicron продовжує поширюватися країною.

Великі міста зіткнулися із жорсткими обмеженнями, які паралізували доставку всередині країни та скоротили загальний обсяг покупок в інтернеті. Аналітики фірми Nomura підрахували, що в середині квітня 45 китайських міст, на частку яких припадає 40% ВВП країни, були повністю або частково закриті.

Нагадаємо, раніше Alibaba виявилася втягнутою у масштабні репресії Пекіна проти технологічного сектору Китаю. Акції компанії впали приблизно на дві третини з кінця 2020 року, коли регулюючі органи раптово призупинили IPO її фінансової дочірньої компанії Ant Group.

Читайте також: Samsung починає продавати набори для ремонту смартфонів

Ми раніше повідомляли, що люди в багатьох країнах світу зараз переживають нелегкі часи — стрімкий темп інфляції змушує скорочувати витрати і навіть відмовлятися від інтернету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Facebook закриває функцію онлайн покупок у реальному часі

Вперше в історії: Meta може розпочати продаж облігацій

За матеріалами сайту reuters.com

google news