close-btn

Кожен п’ятий українець працевлаштований неофіційно — Ігор Дегнера

Проте тіньова зайнятість поступово зменшується

Фото: vesti-ua.net

Як повідомив в ефірі телеканалу “Дім” заступник голови Державної служби України з питань праці Ігор Дегнера, на сьогоднішній день близько 20% працівників в нашій країні працевлаштовані неофіційно або з порушенням трудового законодавства. Однак тіньова зайнятість поступово зменшується. За словами чиновника, з 2020 року по 1 квітня 2021 року загальна кількість працівників, які належним чином оформили свої трудові відносини, становить 495 тис осіб.

Ігор Дегнера вважає, що інформаційна кампанія щодо детінізації ринку зайнятості малоефективна. Через це урядом було прийнято рішення відновити перевірки підприємств. За 14 днів липня в Держпраці провели понад 700 інспекційних відвідувань та виявили близько 3 тис неформально зайнятих працівників.

Нагадаємо, за оцінками експертів Мінекономіки, до 30% офіційного ВВП України знаходиться в тіні. При цьому спостерігається тенденція до збільшення. За словами міністра економіки Олексія Любченка, у 2020 році заробітну плату офіційно отримували тільки 11,3 млн громадян. Ще 11 млн працездатних громадян не заявили про отримання будь-якого доходу. Обсяг зарплат в конвертах в Україні досяг 500 млрд грн на рік.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Національний банк України розширить програму співпраці з органами фінмоніторингу Сполучених Штатів, зокрема, з Організацією по боротьбі з фінансовими злочинами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців попередили про нову схему шахрайства з використанням торгової марки ПриватБанку

За матеріалами сайту kanaldom.tv

google news