close-btn

Київстар запустив інтеграцію з додатком “Дія”

Перехід на контрактну форму обслуговування, заміна SIM-карти, перехід з іншого оператора та інші сервіси тепер стануть більш доступними і зручними

киевстар президент комаров

Фото: epravda.com.ua

Абоненти мобільного оператора Київстар тепер зможуть проходити верифікацію в фірмових магазинах компанії та торгових точках партнерів за допомогою цифрових документів в додатку “Дія”. Крім того, укладання контрактів стане можливим з використанням технології графічної підписи на планшеті.

Цифрове рішення від Мінцифри допоможе в тих ситуаціях, де раніше було потрібно пред’являти паспорт. Зокрема, мова йде про перехід на контрактну форму обслуговування, заміну SIM-карти, перехід на послуги компанії з іншого оператора. У процесі ідентифікації клієнту необхідно активувати перевірочний QR-код, інформація з якого буде зчитана співробітником магазину і внесена в програму обліку.

Київстар за підтримки Мінцифри інтегрував систему ідентифікації “Дія” у власну IT-інфраструктуру, надаючи таким чином клієнтам більш зручний і захищений спосіб перевірки документів. Також укладання комерційних договорів тепер можливо з використанням цифрового підпису на екрані планшета або смартфона.

З цією метою розробники компанії запустили спеціальний сервіс обслуговування Jet. При цьому оформлення контракту триватиме всього декілька хвилин, оскільки не потрібно витрачати час на підготовку і роздруківку паперових копій документів.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

23 серпня набув чинності Закон №1368-9, який прирівнює в статусі цифрові копії документів до паперових. Україна, таким чином, стала першою державою у світі з цифровими паспортами, які мають таку ж юридичну силу, як і паперові аналоги. У держдодатку “Дія” вже доступні ID-карта і біометричний закордонний паспорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз офіційно визнав українські COVID-сертифікати в додатку “Дія”

За матеріалами сайту unian.ua

google news