close-btn

Microsoft зафіксувала чергову хакерську атаку Nobelium

Як і під час попередніх акцій, в цей раз напад було здійснено головним чином на урядові установи та некомерційні організації

Фото: Jourtify

Представники компанії Microsoft знову виступили із заявою про кібератаку хакерського угруповання Nobelium, яке пов’язують з російськими спецслужбами. За словами співробітників відділу безпеки Microsoft, атака була здійснена минулого тижня, а її цілями стали держоргани США, а також цілий ряд користувачів у Великобританії, Канаді та Німеччині. Всього атаці піддалися 36 країн. Користувачам вкотре радять застосувати всі можливі засоби захисту своїх акаунтів, щоб не стати жертвою хакерів.

«Ця кібератака була переважно невдалою, і більшість цілей хакерів не зазнали пошкоджень. Сьогодні нам відомо тільки про три об’єкти, які хакерам вдалося зламати», — повідомили в Microsoft.

У компанії додали, що співробітники безпеки вже ведуть роботу з усіма потенційними і реальними жертвами нападу. Минулого місяця Microsoft вже звинувачувала хакерів з Nobelium в кібератаці на 150 державних установ, аналітичних інститутів та неурядових організацій у 20 країнах світу.

Крім того, на думку експертів корпорації, Nobelium стоїть за нападом взимку минулого року на SolarWinds, в результаті якого вірусний софт вразив понад 18 тис облікових записів в основному в урядових установах та адміністративних організаціях.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Кількість атак програм-вимагачів зростає в усьому світі. Федеральне бюро розслідувань повідомило про 225%-не збільшення загальних втрат від програм-вимагачів в США в 2020 році. А збитки, завдані кібершахраями в 2021 році, згідно з прогнозами, досягне $20 млрд. За оцінками, компанії зазнають атак в середньому кожні 11 секунд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіберполіція ліквідувала хакерське угруповання, що атакувала компанії в США та Кореї

За матеріалами сайту ria.ru

google news