close-btn

Мінцифри запускає бета-тестування Covid-сертифікатів в додатку “Дія”

Про плани впровадити в Україні «паспорти вакцинації», що підтверджують щеплення від коронавіруса, в Офісі Президента заявили ще 5 травня. Тепер профільні відомства приступили до їхньої реалізації

Фото: Cryptos-TV

У Міністерстві цифрової трансформації повідомили про початок бета-тестування сертифікатів вакцинації в мобільному додатку “Дія”. Як заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, “ковідній сертифікат” є оцифрованим документом в Дії, який підтверджує статус вакцинацію його власника. Документ буде сертифіковано відповідно до стандартів МОЗ України.

При необхідності його можна буде використовувати також і за кордоном. В першу чергу мова йде про країни ЄС, оскільки Європа залишається одним з найбільш популярних туристичних напрямків. До сертифіката вакцинації буде прикріплений QR-код, за допомогою якого документ можна буде використовувати для ідентифікації в різних цифрових сервісах.

Крім того, в Дії з’явиться функція активації “ковідного сертифікату” після негативного результату ПЛР-тесту або якщо користувач додатка від Мінцифри нещодавно переніс захворювання, викликане COVID-19.

Бета-тест стартує 1 липня, всі тестувальники отримають доступ протягом 48 годин. Спочатку взяти участь в тестуванні функціоналу зможуть користувачі, які вже отримали дві дози вакцини від коронавіруса на території України.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Половина українців бояться швидше економічних наслідків викликаної коронавірусом кризи для своєї сім’ї, ніж самої хвороби. Про це йдеться в опитуванні, проведеному соціологічною групою “Рейтинг” 4-8 травня 2021 року. Відповідаючи на питання щодо коронакризи, 47% українців відповіли, що більше бояться економічних наслідків цієї кризи, а 32% – що більше бояться захворіти коронавірусом, ще 15% відповіли, що нічого не бояться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці хотіли б оплачувати покупки QR-кодом та голосом – дослідження

За матеріалами сайту thedigital.gov.ua

google news