close-btn

На черзі Іспанія: уряд країни почав антимонопольне розслідування проти Amazon та Apple

За останній час глобальні компанії все частіше піддаються критиці з боку урядових органів в порушенні антимонопольного законодавства

Фото: itc.ua

Національна комісія з ринків та конкуренції Іспанії (CNMC) оголосила про початок розслідування на предмет можливих антиконкурентних дій з боку американських технологічних компаній Amazon та Apple. Особливу увагу буде приділено сфері онлайн-продажів електронних товарів та надання маркетингових сервісів незалежним фірмам.

У заяві представників наглядового органу йдеться про те, що приводом для проведення перевірки послужили підозри у нечесній політиці компаній по відношенню до сторонніх продавців. Зокрема, мова йде про торговельні обмеження на маркетинговому майданчику Amazon в Іспанії для роздрібних продажів товарів Apple третіми особами та реклами конкуруючої продукції Apple.

CNMC планує завершити розслідування не пізніше, ніж через 18 місяців. Представники маркетплейса Amazon заявили про повну готовність до співпраці з наглядовими органами Іспанії. У свою чергу, в іспанському представництві Apple від коментарів відмовилися.

Раніше ми повідомляли про те, що уряд Японії має намір провести розслідування того, як американські корпорації Apple та Google Alphabet взаємодіють з японськими виробниками смартфонів. Це може привести до посилення антимонопольного законодавства, повідомила в неділю японська газета Nikkei.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Управління з конкуренції та ринків Великобританії офіційно почало розслідування відносно компаній Amazon та Google у зв’язку з підозрами в тому, що їх керівництва не вживають достатніх зусиль для боротьби з підробленими відгуками на своїх ресурсах. Деякий час назад компаніям було рекомендовано видаляти фальшиві відгуки з метою посилення захисту клієнтів і бізнесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook Marketplace вперше зіткнулася з антимонопольним розслідуванням в ЄС

За матеріалами сайту interfax.com.ua

google news