close-btn

Наглядові ради всіх державних банків у 2023 році будуть оновлені – Forbes

Деякі призначенці у НР ПриватБанку мають досвід роботи у великих європейських банках

27 грудня стало відомо про заміну чинних членів наглядової ради ПриватБанку. Це перша і, мабуть, не остання перестановка у керівництві держбанків країни. Раніше повідомлялося, що оновити склад НР планується і в Укргазбанку, Ощаді та Укрексімбанку. Це мало статися ще навесні 2022 року.

Очікується, що введення нових співробітників до наглядових рад цих банків відбудеться вже найближчими місяцями. Про це пише видання Forbes із посиланням на двох представників влади, близьких до Офісу президента.

Видання повідомляє, що навесні завершилися повноваження рад «Привату», «Ощада» та «Ексіма». Проте через початок війни повноваження членів НР усіх банків продовжили, а конкурс на їхні посади відклали. У вересні Мінфін відновив раніше відкладену процедуру, даючи зрозуміти, що це планова ротація топ-менеджерів банків.

У результаті, за рішенням Кабміну від 27 грудня, наглядова рада ПриватБанку оновилася більш ніж на половину. Посади залишили п’ять із шести незалежних членів. До нових членів наглядової ради ПриватБанку увійшли такі менеджери, як Нільс Мелнгайліс, Збігнєв Ягейло, Федеріко Руссо, Міхай Іонеску та Володимир Литвин.

Нагадаємо, практика найму на керівні посади іноземців стала широко застосовуватись після 2014 року. Їхня роль – захищати компанії від політичного впливу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підвищення мінімалки посилить девальвацію гривні – міністр Марченко

Ми раніше повідомляли, що Національний банк України опублікував перелік вимог та положень для постачальників цифрового контенту. Норми стосуються сплати клієнтами сервісів, що отримуються, а також регулюють процедуру благодійних грошових внесків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Зеленський обговорив шляхи відновлення України з головою найбільшого у світі інвестиційного фонду

Інфляція, рецесія та прибутковість облігацій – ключові фактори на фондових біржах США у 2023 році

За матеріалами сайту forbes.ua

google news