close-btn

Недорогий ноутбук для дому: критерії вибору та найкращі виробники

Домашній ноутбук – це інструмент для всього і одразу: офісні завдання, дистанційка, фільми, інтернет, ігри. Для такого різношерстого навантаження потрібен лептоп з гарною продуктивністю, надійною конструкцією


Функціональні пристрої високої якості доступні в асортименті Lenovo, Acer, Dell, Asus, 2E.
1. У діапазоні до $800 ноутбук Lenovo IdeaPad 3 — одне з найкращих рішень.
2. Бюджету $500 вистачить для покупки ACER Aspire 3 або LENOVO Ideapad 3i.
3. До $1000 коштує ASUS Vivobook Pro у мінімальній комплектації або DELL Vostro 3525.
Вимоги до заліза та функцій лептопа-універсала слід висувати помірні.

Екран

На екрані економити не варто. Інакше фільми у високій якості, прямі трансляції та розважальні шоу виявляться за межами можливостей ноутбука. Моделі з HD дисплеями хоч і дешеві, але їх актуальність — під питанням. Інша справа – Full HD. Це формат підвищеної чіткості, який ще довго матиме високий попит.
Діагональ – 14-15 дюймів однаково добре підійде для роботи вдома та на ходу. Для такого розміру легко знайти зручний чохол, підібрати підставку, що охолоджує.
Частота оновлення – 60-90 Гц. Це показник, що забезпечує плавну кадросміну та комфортний для очей.

Процесор

AMD Ryzen 3 або Intel Core i3 — чіпи, які за порівняльної бюджетності забезпечують хорошу швидкодію та оптимізовано витрачають ресурси батареї.
Core i5 та Ryzen 5 оптимальні для вимогливих завдань, як ігри та творчість.
У низькобюджетних пристроях можна зустріти Intel Celeron або AMD Athlon із скромними характеристиками, яких вистачає для базових процесів.

Оперативна пам’ять

Щоб у майбутньому була доступна можливість модернізації універсального ноутбука, варто переконатись, що він оснащений кількома слотами для оперативної пам’яті.
Можна взяти мінімальний об’єм 4 Гб з одним вільним роз’ємом і подивитися, як поводиться лептоп при різних навантаженнях. З появою лагів доставити ще одну планку. Заморочуватися з апгрейдом не доведеться, якщо стартовий обсяг складе щонайменше 8 Гб.

Основна пам’ять

500 Гб достатньо для ноута – робочого інструменту.
Для зберігання фоток, фільмів, ігор та музики потрібен 1 Тб. 2 Тб – дуже багато для ноута. Для його роботи потрібно багато енергоресурсів.
Дизайн краще вибрати мінімалістичний і непомітний, щоб ноутбук поєднувався з периферією та інтер’єром. За такої умови навіть після ремонту в житлі робоче місце виглядатиме гармонійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Подушки, набиті банкнотами: корейські банки освоюють незвичайні маркетингові прийоми

Binance готує пакет нових продуктів на базі Proof of Reserves

55% всіх Ethereum (ETH) зберігаються на криптобіржах Coinbase та Binance

 

google news