close-btn

Обов'язкові реєстратори операцій та спеціальний софт: що чекає ФОПи у 2022 році

У Державній податковій службі нагадали про чергове посилення для малого і середнього бізнесу

платежные карты

Фото: imksb.net

З 1 січня 2022 року фізичних осіб-підприємців чекає «повний облік і контроль» – вони повинні почати застосовувати реєстратори розрахункових операцій та (або) програмні реєстратори розрахункових операцій. При цьому кошти обліку необхідно завчасно зареєструвати в органах ДПС. Це є однією з вимог законодавства.

У відомстві нагадали, що порядок впровадження РРО був затверджений ще у 2020 році і мав набрати чинності в січні цього року. Однак дія цієї постанови для платників єдиного податку другої – четвертої груп ФОП була відкладена у зв’язку з посиленням карантинних обмежень.

Нагадаємо, що з 1 жовтня 2021 року набули чинності зміни до форм і змісту фіскальних чеків (як паперових, так і електронних) – всі реєстратори розрахункових операцій (в тому числі програмні РРО) зобов’язані вказувати цифрове значення штрихкоду марки акцизного податку на продані алкогольні напої.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

У вересні фіксувалося тимчасове посилення інфляції – до 11% в річному вимірі. Це пояснюється декількома базовими причинами. По-перше, ціни на світових товарних ринках в другому півріччі залишалися на високому рівні. Очікувано зберігався і стійкий фундаментальне тиск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У компанії Payoneer оприлюднили статистику доходів українських IT-компаній: яке місто в лідерах?

За матеріалами сайту money.fakty.ua

google news