close-btn

Оформити договір купівлі-продажу авто можна буде в “Дія”

У Мінцифрі розповіли про нову послугу сервісу

“Дія”. Фото: diia.gov.ua

В електронному кабінеті водія і на порталі “Дія” водії найближчим часом зможуть оформити договір купівлі-продажу автомобіля онлайн. Дане нововведення передбачено постановою Кабміну від 22 вересня № 1007 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України”.

На сайті держпослуг “Дія” планується додати спеціальну форму, яку при проведенні угоди повинні будуть заповнити продавець і покупець, після чого електронний документ буде відправлений в сервісний центр МВС для подальшої обробки відповідно до законодавства.

Як уточнюється, після позитивної обробки адміністратором продавець і покупець підпишуть документ за допомогою електронних підписів і договір купівлі-продажу авто буде вважатися укладеним. Очікується, що нововведення буде реалізовано сервісними центрами МВС України протягом півроку після вступу в силу даної урядової постанови.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

24 вересня на офіційну сторінку порталу держпослуг “Дія” була додана нова опція активації QR-коду міжнародного COVID-сертифікату про повну вакцинацію. Термін дії цифрового документа становить 365 днів з моменту створення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оформити пенсії, субсидії та соціальну допомогу: які функції незабаром з’являться в “Дії”

google news