close-btn

OpenWay офіційно міжнародний спонсор війни: деталі

OpenWay допомагає рф в умовах відкритої війни агресора на території України. Тепер компанія офіційно спонсор війни

Finance

Фото: motionarray.com

Як OpenWay допомогли рф

OpenWay Group, провідний розробник банківського програмного забезпечення з Бельгії, розробила платформу електронних платежів «Мир» у рамках зусиль російської банківської системи щодо зниження залежності від Visa та Mastercard або їх заміни. Платформа була створена, щоб заповнити прогалину, що утворилася після виходу Visa і Mastercard з російського ринку після анексії Криму у 2014 році.

OpenWay Group залишається «на контакті» з клієнтами з рф

OpenWay Group має чудову репутацію на російському ринку. Повідомляється, що компанія створила кілька підставних компаній для зв’язку з клієнтами під санкціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: рф торгує золотом попри санкції: як це сталося

Значення «Мир» для рф

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну Visa та Mastercard пішли з російського ринку. В результаті «Мир» став загальнонаціональною платіжною системою у Росії. Хоча OpenWay Group стверджує, що залишила російський ринок із квітня 2022 року, компанія не може юридично чи технічно заборонити своїм колишнім клієнтам використовувати вже придбане ними програмне забезпечення. Це пов’язано з тим, що стандартні ліцензійні угоди на програмне забезпечення OpenWay Group є безстроковими й не вимагають періодичного продовження ліцензії, на відміну від її конкурентів.

Значення OpenWay для рф

“Було прийнято рішення створити принципово нову архітектуру. У зв’язку з цим компанія OpenWay стала партнером НСПК, оскільки змогла запропонувати єдиний архітектурний підхід, що влаштовує нас”, – розповів заступник генерального директора АТ “НСПК” Сергій Бочкарьов у 2016 році.

Тобто всю платіжну систему агресора побудовано на програмному рішенні OpenWay. Якби після початку війни компанія таки по-справжньому пішла з ринку рф, платіжна система всієї росії була б паралізована, але цього не сталося.

Підсумок

Попри заяви OpenWay Group про те що компанія піша з російського ринку, вважається, що вони, як і раніше, зберегли свою присутність у країні й продовжують підтримувати російську національну платіжну систему. Деякі люди розглядають такі заяви (про вихід з ринку рф) як пилюку в очі. Саме тому OpenWay і визнали міжнародним спонсором війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Хакер розкрив 1000 криптогаманців спецслужб Росії: подробиці

Microsoft продовжує роботу з компаніями з Росії: деталі

США допомогли JPMorgan обійти санкції для РФ: суть угоди

За матеріалами sanctions.nazk.gov.ua

google news