close-btn

Опитування: третина мешканців України скаржиться на низький рівень доходів

Соціологічна група “Рейтинг” представила результати опитування, проведеного серед населення країни віком від 18 років у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій

Фото: vindaily.info

Близько половини (55%) учасників заявили, що зарплата є їхнім основним джерелом доходу, 30% – пенсія. При цьому більше третини (36%) вважають, що їхній рівень доходів нижче середнього. 13% респондентів повідомили, що мають дохід від підприємницької діяльності, 6% одержують соціальні виплати. Не більше 31% учасників оцінили свій дохід як середній, у той час, як 8% вважають, що їхній сумарний місячний дохід вищий за середній або високий.

“Чверть відзначили, що їх задовольнив би щомісячний дохід до 10 тис грн. Водночас стільки ж (22%) відповіли, що потребують доходу понад 30 тис на місяць. Інші озвучили проміжні суми: 14% – назвали 11-15 тис, 18% – 16-20 тис, 8% – 21-25 тис, 11% – 26-30 тис. Чим нижчий дохід, тим меншу суму називають бажаною”, – йдеться в опублікованому звіті.

Аналітики додають, що помітно менший бажаний прибуток називали жінки. Зокрема, найнижчі запити у старших жінок — більшість із них влаштувала б сума до 10 тисяч. Найвищі запити на заробіток у чоловіків середнього та молодшого віку, а також мешканців столиці.

Нагадаємо, у зв’язку із посиленням карантинних обмежень та збільшенням соціальних нормативів у регіонах “червоної зони” уряд планує збільшити розмір субсидій на 100-600 грн. Про це повідомив голова департаменту соціальної політики “Інституту місцевого розвитку” Антон Левицький.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Представники Інтернет-асоціації України (ІнАУ) заявили, що вартість провідного з’єднання незабаром може зрости на 7-12%. Офіційна причина — очікуване подорожчання кабельної продукції на українському ринку, яка використовується під час прокладання телеком-мереж. За словами співробітників ІнАУ, наприкінці жовтня Окружний адміністративний суд Києва заблокував рішення Міжвідомчої комісії з питань міжнародної торгівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НБУ озвучили суму коштів, витрачених на стабілізацію курсу валют у 2021 році

За матеріалами сайту ratinggroup.ua

google news