close-btn

Відкриття представництва Youtube в Києві: стала відома мета візиту глави Мінцифри у США

Міністр Федоров виступить з пропозицією відкрити в Україні кілька локальних офісів найбільших компаній

Мінцифри проведе переговори з представниками великих американських компаній. Йтиметься про відкриття в нашій країні представництва Youtube та офісу Google. Як повідомили у відомстві, це необхідно для зміцнення кібербезпеки медійного простору України, а також для більш ефективної боротьби з російською пропагандою і дезінформацією.

В інтерв’ю телеканалу “Дім” міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив наступне: “Ми хочемо, щоб окреме представництво Google з’явилося в Україні, YouTube з’явився. Тому що коли у нас є російська агресія – нам потрібно, щоб контент модерували в Україні, це дуже важливо.”

Міністр також додав, що в поточній політичній ситуації Україна не може дозволити собі, щоб контент на найбільших інформаційних ресурсах модерували російські офіси. Надалі Мінцифри планує запросити в Київ і інші відомі IT-компанії.

Федоров підкреслив важливість того, щоб весь контент модерували фахівці, які проживають в Україні і розуміють, який потік дезінформації йде з боку РФ. Перші зустрічі планується провести в Сан-Франциско вже на початку вересня. До діалогу будуть також залучені представники й великих інвестиційних фондів США.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Працівники Міністерства цифрової трансформації можуть першими почати отримувати заробітну плату в цифровій гривні. Про це повідомив глава відомства Михайло Федоров в інтерв’ю ТСН. Розгляд такого проєкту в Мінцифрі вже розпочато. Однак Федоров зазначив, що перед повноцінним запуском цифрову валюту необхідно ретельно протестувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз офіційно визнав українські COVID-сертифікати в додатку “Дія”

За матеріалами сайту kanaldom.tv

google news