close-btn

Пошуковик Google буде перевіряти інформацію на достовірність

Функція покликана захистити користувача від недостовірного контенту

Компанія Google

Розробники Google запустили інструмент для боротьби з недостовірними результатами в пошуковій видачі. Тепер Google буде відзначати певний контент як «сумнівний», якщо походження матеріалів на сайті не можна встановити або його зміст з часом може змінитися.

Попри те, що спеціально навчені алгоритми на основі ШІ зазвичай максимально точно підбирають результати за запитом користувача, вони все ще можуть не справлятися з неправдивим або оманливим контентом деяких сайтів. Часто це стосується нових тем, за якими Google ще не накопичив достатньо підтверджуючих матеріалів.

Тому в блозі компанії розробники нагадують, що інформація, яка публікується в мережі вперше, може виявитися не найвірогіднішою. Щоб користувачі не сприймали результати пошуку, як інформацію енциклопедичної точності, пошуковик буде попереджати про можливу неповноту виведених результатів запиту.

Винятком стануть лише ті публікації та інформаційні джерела, які акредитовані самим Google. Новий функціонал вже доступний на території США для запитів англійською мовою. Надалі такий фільтр з’явиться і в інших регіонах планети.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №4184 про оподаткування іноземних компаній, що надають українським користувачам електронні сервіси. У законі прописано механізм нарахування податкової ставки на додану вартість. Даний законопроєкт був схвалений на засіданні парламенту 3 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Британії мають намір перевірити Amazon та Google на предмет наявності фейковий відгуків

За матеріалами сайту itechua.com

google news