close-btn

Президент Аргентини розповів про перспективи легалізації біткоіна та розробки CBDC

Роботи зі створення цифрового песо можуть початися вже найближчим часом

Президент Аргентини Альберто Фернандес вважає, що легалізація першої криптовалюти на державному рівні допоможе країні подолати інфляцію. Поряд з цим глава держави допустив можливість переведення економіки в найближчому майбутньому на власну цифрову валюту центробанку (CBDC). Про це він розповів під час інтерв’ю Filo News. Політик позитивно ставиться до ідеї розробки цифрового песо, заявивши наступне:

«… немає причин говорити” ні “. Кажуть, перевага [криптовалюта] в тому, що інфляційний ефект в значній мірі зводиться до нуля».

Під час бесіди особливу увагу було приділено саме інфляції, оскільки на сьогоднішній день вона представляє ключову проблему для економіки країни. За даними уряду, з грудня 2019 року аргентинський песо подешевшав на 77%.

Проте Альберто Фернандес підкреслив, що, хоча біткоін і виглядає привабливим з точки зору ефективного інструменту хеджування, криптоактив досі слабо контролюється, а законодавства більшості країн щодо крипторинку ще довгий час будуть знаходитися в процесі становлення та формування.

«Це глобальна дискусія, і я повинен визнати, що з обережністю підходжу до цієї теми. У моєму випадку обережність обумовлена ​​тим, що криптовалюти мені поки що не дуже знайомі і зрозумілі ».

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Центральний банк Гани уклав партнерську угоду з німецькою компанією Giesecke + Devrient (G + D). Метою співпраці стане спільний запуск пілотного проєкту цифрової валюти центробанку (CBDC). В ході розробки e-Cedi компанія G + D з Мюнхена буде надавати свої технологічні напрацювання та групу експертів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цифровий юань в смартфоні: Honor випустить новинку з підтримкою CBDC

За матеріалами сайту filo.news

google news