close-btn

Приз в $330 тисяч за злом iPhone 13 Pro: в Китаї пройшли змагання з кібербезпеки

Нова операційна система iOS 15 має ряд вразливостей, за рахунок яких зловмисники в кілька кліків можуть отримати віддалений доступ до файлової системи смартфона

Фото: Jourtify

16 жовтня хакерам вдалося протягом хвилини зламати смартфон iPhone 13 Pro від Apple і перехопити над ним контроль. Про це повідомляє портал MyDrivers. Мова не йде про черговий кіберзлочин. Захід проходив в рамках змагань, які нещодавно відбулися в китайському місті Ченду.

Трьом програмістам була поставлена ​​задача знайти вразливість в iOS15 і проникнути в файлову систему пристрою. За даними сайту IDB, за таке досягнення хакерам виплатили приз в розмірі $330 тис. Повідомляється, що програмісти здійснили масовану атаку на смартфон користувача, проте ключовою дією їхньої акції була відправка посилання на сторонній сайт.

Клікнувши на отримане в електронному листі посилання, користувач мимоволі відкрив хакерам шлях до системи гаджета. Експерти кажуть, що експлойти містяться в ядрі iOS і фірмовому браузері Safari. Умовний успіх учасників змагань при зломі iPhone 13 наочно демонструє наявність серйозних проблем безпеки в смартфонах американського бренду.

Крім iOS, “білі” хакери також зламали операційну систему Windows 10, Ubuntu і популярний браузер Chrome. Гран-прі змагань отримали фахівці китайської компанії з кібербезпеки Kunlun Lab, яким виплатили третину від усього призового фонду – $654,5 тис.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Вартість цінних паперів американського виробника стала знижуватися на тлі побоювань щодо зниження компанією обсягів виробництва своїх гаджетів, зокрема нової версії iPhone 13. Повідомлення про зміну графіка виробництва і поставок стали надходити на початку тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google розкрила характеристики найдешевшого смартфона у світі

За матеріалами сайту news.mydrivers.com

google news