close-btn

Шмигаль розповів, скільки українців стали безробітними за останній рік

Протягом року на облік у Службі зайнятості встали близько мільйона українців

В Україні на сьогоднішній день статус безробітного мають 401 тисяча осіб. Протягом року на облік у Службі зайнятості встали близько мільйона українців. Про це в недавньому інтерв’ю заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Я кожен день отримую дані від Служби зайнятості. Станом на 6 травня 2021 року статус безробітного мали 401 тисяча осіб. Всього протягом цього карантинного року, згідно з офіційними даними, 1 млн осіб отримали статус безробітного. Відповідно було працевлаштовано за цей період 665 тисяч чоловік», – сказав він.

При цьому глава Кабміну уточнив, що ще близько 500 тисяч робочих місць вдалося зберегти завдяки підтримці бізнесу та програмі «5-7-9».

Раніше повідомлялося, що рівень безробіття в Україні в четвертому кварталі 2020 року порівняно з третім кварталом виріс на 0,6 п.п. – до 10,1% з 9,5%, кількість безробітних склала 1,8 млн осіб. Згідно з макроекономічним прогнозом Кабміну на найближчі три роки, рівень безробіття для населення у віці від 15 до 70 років прогнозується на рівні 9,2% в 2021 році, 8,5% в 2022 році і 8% в 2023-м.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Аналітики порталу з працевлаштування grc.ua провели невелике опитування на тему того, як карантин навесні 2021 року вплинув на роботу співробітників українських компаній. На думку респондентів, коронакриза і локдаун вплинули на всі професійні сфери в Україні. Найбільше від весняного карантину постраждали такі професійні сфери: «туризм, ресторани» (99% опитаних стверджують, що ця галузь перенесла локдаун найгірше), «спорт, фітнес» (93%), «транспорт» (80%). Найменше криза торкнулася фахівців IT / телеком (10%), юристів (14%), бухгалтерів (15%) і державних чиновників (15%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ попереджає про хвилю безробіття, що насувається на Європу

За матеріалами “Уніан”

google news