close-btn

Societe Generale стає першим банком, що планує випустити євро-стейблкоїн: чого чекати від проекту

Банк Societe Generale оголосив про свій намір запустити євростейблкоїн під назвою CoinVertible на базі Ethereum

Євро-стейблкоїн

Євро-стейблкоїн. Фото: freepik.com

Основна мета – поєднати традиційні ринки капіталу з екосистемою цифрових активів.

Проєкт спрямований на надання інституційним клієнтам інноваційних рішень для розрахунків та управління коштами, усуваючи розрив між традиційними ринками капіталу та цифровими активами.

За словами банку, стейблкоїн CoinVertible дозволить його клієнтам здійснювати платежі в режимі реального часу з низькими комісіями та без посередників. Додаючи до цього високий рівень безпеки та захист від кібератак.

CoinVertible доповнить лінійку продуктів Forge, виступаючи як розрахунковий актив для транзакцій всередині мережі, корпоративне рішення з управління грошовими коштами, актив для фінансування та рефінансування в мережі та рішення для задоволення потреб у ліквідності всередині дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У травні лідери країн G7 обговорять проєкт глобального регулювання стейблкоїнів

Доступ до CoinVertible нині обмежений інвесторами групи Societe Generale, які пройшли процес KYC/AML-CFT, а токен структурований як «цифровий актив» відповідно до французького законодавства.

Сам запуск токена присвячений прийдешнім змінам у нормативно-правовій базі ЄС.

Запуск CoinVertible є важливим кроком для Societe Generale-FORGE у наданні інноваційних рішень своїм клієнтам і потенційно може стати прикладом для інших банків та фінансових установ з випуску власних стейблкоїнів на основі національних валют.

Загалом ця ініціатива є важливим кроком на шляху до використання криптовалюти в повсякденному житті й може відкрити нові можливості для використання криптовалюту у різних галузях, зокрема, у фінансовому секторі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

20 стейблкоїнів, прив’язаних до світових валют, сформують Міжнародний орган зі стандартизації

Віталік Бутерін продає особисті активи Ethereum та переказує кошти в стейблкоїни: можливі причини

Visa планує запустити розрахунки в стейблкоїнах і не тільки

За матеріалами sgforge.com

google news