close-btn

SpaceX скаржиться, що Amazon блокує розширення мережі інтернет-супутників Starlink

У компанії вважають, що Джеффу Безосу не під силу конкурувати в серйозних космічних проєктах

Космічне агентство США нерідко залучає сторонні приватні компанії до співпраці в рамках своїх дослідницьких програм. Однак найбільші технологічні компанії здійснюють свої проєкти самостійно, при цьому конкуренція між ними часом розгортається неабияка. Схожа ситуація спостерігається між компаніями Amazon і SpaceX.

Остання, як відомо, зайнята реалізацією проєкту Starlink, який обіцяє провести інтернет в кожен будинок. Однак у компанії Джеффа Безоса також є амбіції в цій сфері. Kuiper Systems – програма розгортання на навколоземній орбіті супутникового угруповання для створення інтернет-екосистеми. Днями представники SpaceX звинуватили компанію Безоса в умисному створенні перешкод конкурентам. На початку літа NASA оголосило про початок підготовки місії на Місяць.

До робіт було запрошено команду зі SpaceX. Однак керівництво Blue Origin Джеффа Безоса подало на космічне агентство в суд за порушення ранніх домовленостей про співпрацю, незважаючи на те, що ракетоносії SpaceX у два рази дешевші, ніж у Blue Origin, і тому були визнані кращими. А в кінці серпня Amazon навіть закликала держоргани відхилити плани Starlink, оскільки компанія нібито порушила правила, запропонувавши відразу дві конфігурації для супутникового інтернету.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Супутниковий провайдер SpaceX, який займається розширенням мережі космічних інтернет-передавачів на навколоземній орбіті, вже з вересня почне надавати свої послуги в деяких країнах світу. На початку тижня стало відомо, що однією з цих країн стане Грузія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супутниковий інтернет вже у вересні: в Starlink озвучили дату запуску своєї глобальної мережі

За матеріалами сайту shazoo.ru

google news